Tuesday, 30 May 2017

FROM KL TO TENOM | 28.12.2016 - 04.01.2017

Diari balik kampung hujung tahun lepas. 

Konon nak celebrate Christmas di kampung, tapi tak dapat adjust cuti. Lepas Christmas baru jejak kaki. New year pun tak celebrate mana, tak seperti tahun-tahun sudah.

Layan gambar saja sebab aku pun dah lupa cerita details.

Seingat aku kami lewat tiba di KLIA2, jadi umat semua berpusu-pusu di setiap kaunter daftar masuk. Jika tak silap sekitar 5ish am kami sampai.

Alih-alih daftar masuk kami bertukar kaunter sebab masa makin suntuk. Masing-masing buat muka cuak !

Nasib tak kena tinggal kapal terobang !

Perut tengah lapar sebab tak sempat breakie. Tak sabar tunggu flight attendant serve/jual makanan.

Nikmatnya !

Sobenier untuk si kechix !

Buskers @ KKIA. Dasat juga uncle ni goreng !

Teksi dari KK ke Tenom. Proton Waja, selesa untuk kami sekeluarga.

Singgah sekejap di salah satu RnR Kimanis.

Lejen - Tung Ma Nui Luk Express !

Bus/taxi stand pekan Tenom.

Panorama pekan Tenom.

JJCM sekitar pasar Tenom.

Seminggu jugalah aku sekeluarga bercuti di kampung. Makan tido berak, makan tido berak. Itu sajalah rutin seharian, bermalas-malasan. Sesekali merasa orang tua tanggung makan minum muahahahahaha !

Fast forward, dah tiba masa untuk kembali ke kehidupan normal. Call taxi untuk ke KKIA dari Tenom. 

Toyota Hiace sebagai teksi, sebab bagak sangat, terpaksa kongsi dengan penumpang lain. Nak charter satu Toyota Hiace pun boleh, tapi mahal pulak nanti. Kongsi-kongsi jimat sikit.

Boleh muat 10 penumpang !

Kimanis lagi untuk luruskan kaki dan minum-minum.

Jalan Kimanis.

Famili besar bagus juga ada Toyota Hiace.

Dah sampai KKIA.

KKIA

KKIA di subuh hari !

Done !

Ketam Batu : Selamat berpuasa !

No comments:

Post a Comment