Thursday, 30 October 2014

Bercuti Ke Cairns, Queensland, Australia | Episod 02 : Welcome To Cairns | Makanan Halal?

As-Salam & Salam Sejahtera,

Semalam dah bagi intro kan pasal perchutian basi kami ke Cairns 3 tahun lepas. 3 tahun lepas tu der, tapi basi pun basilah janji ada info2 berguna yang mungkin boleh membantu mana2 readers yang meranchang untuk ke Cairns.

Kita belajar ilmu alam kejap ye nohhhh, kat mana letaknya Cairns?

Ehsan Google

Cairn merupakan sebuah bandar pelanchongan yang letaknya di utara negeri Queensland, Australia. Asal-usulnya dikatakan bandar ini membangun kerana penemuan emas di Hodgkinson River dan juga lain2 mineral. Nama Cairns diambil sempena nama bekas gabenornya yang terawal, William Wellington Cairns.

William Wellington Cairns - tak tahulah siapa mamat ni, tengok nama machiam hebat. Nama tengahnya dah jadi nama bandar Wellington kat NZ nun, nama akhir melekat kat bandar Cairns, Queensland. Kira golongan bangsawan le kut masa tu.

Itu sejarah dulu le kan.

Masa la ni, Cairns jadi pemes sebab bandar ini merupakan bandar masuk ke Great Barrier Reef. Hang pa kenai apa itu Great Barrier Reef

Great Barrier Reef ini dikatakan sistem terumbu karang yang terbesar di dunia, meliputi kira2 344,400 km persegi dan memiliki gugusan kira2 900 buah pulau. Besar bagak tu der.

Selain itu, apa lagi daya tarikan perwisataan ke Cairns?

Ini ambe senaraikan;

a) The City of Cairns - The Esplanade, The Pier, Cairns Art Gallery

Itu diantara yang sering menjadi tumpuanlah. Sebenornya ada banyak lagi. Adakah ambe berjaya mengunjungi ke semua tempat tersebut?

Nak tahu jom follow penghikayatan ambe yang seterusnya.

Kita throwback balik apa yang berlaku pada 7 Oktober 2011 nan lampau;

Previous punya cherita, ambe dan mem besar masih kat Perth Airport kan? 

Dipendekkan cherita, Alhamdulillah kami selamat mendarat di Cairns Airport selepas melalui penerbangan selama 4 jam 20 minit dari Perth. 

Pestaim sampai di Cairns Airport, ambe dapat rasakan yang mat salleh ni memang sempoi. Regional airport depa biasa2 saja, chukup2 sekadar berfungsi sebagai hub penerbangan. Kalau airport kita machiam dah masuk Sogo, sekejap rasa machiam kat airport sekejap lagi rasa machiam kat shopping complex.

#######krikkrikkrikkrik########

Disebabkan ambe dan mem besar masuk ke Cairns melalui Perth, urusan di Cairns Airport berjalan lancar. Tak perlu melalui kaunter imigresen dan kaunter kastam. Melenggang kangkung saja keluar airport bawa backpack.

Keluar airport terus chari taxi untuk ke Pacific Hotel Cairns. Mudah saja untuk ambil taxi, keluar dari Cairns Airport, anda semua pusing ke kiri terus nampak tempat menunggu taxi. 

Selain dari taxi, boleh juga naik bas dari airport ke pusat bandar. Tiket bas boleh tempah secara online atau boleh saja beli dari kaunter di airport.

Naik bas memang lebih jimat dan tak perlu risau, kerana bas akan hantar anda sehingga ke pintu hotel. Chuma jangan lupa beritahu pemandu bas nama hotel penginapan anda.

Tapi saya dan mem besar tak ambil bas, sebab selepas dihitung congak, harga tiket untuk kami berdua hampir sama dengan tambang satu teksi. Jadi kami naik teksi sajalah, perasan machiam pelanchong orang kaya.

Ko jangan tak tahu Jah, kat obersea pelanchong dan orang berduet je naik teksi hehehehe.

Brader taxi yang hangkut kami buleh tahan peramah, customer-oriented dan depa semua ni dah biasa dengan pelanchong. Kenchang sembang, naseb baek ambe dah terer speaking masa tu, kalao idok duk yes no yes no sampai ke sudah.

Satu lagi, hang pa jangan duk risau nak naik taxi kat obersea. Pemandu taxi kat Ostolia chukup berdisiplin, depa memang wajib pasang meter dan tak main konar jauh. Kalau buat onar pun bukan pemandu tempatan, tapi biasanya pemandu taxi warga asing.

Pung pang pung pang sembang kenchang, sampai pun kami ke Pacific Cairns Hotel. Tambang taxi tak ingat berapa tapi tak mahal manalah, kurang dari 50 dollar.


Pacific Cairns Hotel @ Pacific International Hotel, disinilah kami menginap sepanjang berada di Cairns.

Masa nak check-in, kami terserempak dengan uncle bellboy muka machiam Melayu. Ambe dan mem besar takut2 nak tegur, mana tahu bukan Melayu. Muka aboriginal people Australia pun kekadang nak ada iras2 Melayu, itu belum lagi dari Christmas Island.

Tapi dah rezeki nak kenal, masa kami lepak2 sementara receptionist uruskan bilik, uncle bellboy tersebut datang tegur kami;

Uncle BB: Malaysia or Singapore?
Ambe: Malaysia hehehehe

Dari sapaan ringkas tersebut melarat kepada cerita asal-usul bagaimana uncle tersebut boleh sampai ke Australia.

Dia ni dulu berasal dari Singapore dan ramai juga saudara-mara di Malaysia. Dahulunya berkhidmat sebagai kelasi kapal sekitar tahun 60an dan 70an. Memang kapalnya selalu singgah di pelabuhan Cairns. Entah machiam mana beliau terjatuh chinta dengan awek tempatan lalu mengambil keputusan untuk menetap di Cairns.

Kawen dengan minah salleh tu usik ambe, hehehehe. Gelak besar uncle tersebut.

Pada zaman beliau, memang jadi trend dikalangan kelasi2 Melayu. Ramai yang tersadai di London, Perth, dan pelabuhan2 utama di Eropah selepas menemui jodoh di sana. La ni pun kalau kita berkunjung ke London atau Perth, masih boleh ditemui mereka2 ini dalam usia lewat 70an atau 80an. Malah beranak berchucu di perantauan.

Uncle bellboy tadi nak bawa beg kami ke bilik tapi kami kesian pula, orang tua dah der. Dia jadi bellboy pun sekadar nak hilangkan rasa bosan duk kat umah. Kami kata tak pe lah, kami boleh bawa sendiri. Kami tinggalkan dia sekejap, nak tengok bilik dan berehat sekejap.

Malangnya der, ambe tak snap pun gambirun bilik. Jadi tak dapeklah ambe nak kongsi dengan hang pa semua. Tapi nak habaq, bilik memang bersih tip top dan kemas. Memang ambe rasa puas hati sangat. Rate semalaman kalau ambe tak silap masa tu sekitar 150-170 dolar, standard room. Harga terkini hang pa buleh rujuk website Pacific Hotel Cairns

Lepak2 sekejap, nak tido tapi mata tak buleh katup. Ghairah nak explore Cairns punya pasai. Teghuih buka map Cairns;

Ehsan Google

City of Cairns idok le besau mana. Boleh merayau jalan kaki saja. Kami pun ambil keputusan untuk merayau sambil chari makan. Dah petang sangat dah ni tapi kami masih belum makan.

Mudah ke nak cari makanan halal kat Cairns dan tempat2 lain di Australia?

Mudah je der, komuniti Islam memang ramai di Australia. Hang pa google saja Inshaa Allah maklumat akan terpapar. Untuk info makanan halal di Cairns hang pa boleh rujuk website Cairns Mosque.

Aussie Kebab dan Ali Baba Kebab di Cairns memang disahkan halal oleh pihak Cairns Mosque. Tapi hati2, tak semua kebab halal ye, walau pemilik kata halal tapi sebenarnya tidak, Wallahuallam.

KFC dan Red Roaster Cairns boleh masuk tapi cuma ayam yang halal manakala Nando's halal sepenuhnya.

Tempat makan memang banyak di Cairns, cuma tak tahu halal atau tidak saja. Bila mengembara atau berkelana, soal makan bagi kita memang sedikit crucial. Ada pengembara Muslim yang cukup jaga makan minum, hanya makan di tempat2 yang disahkan halal saja.

Ada pengembara yang moderate, masuk kedai tanpa tanda HALAL tapi cuma ambil makanan berasaskan vegetarian atau seafood. Ayam atau daging memang tak sentuhlah. Ambe memang masuk dalam kategori ini lah hehehehe.

Tapi khabarnya ada juga pengembara Muslim yang tak kisah. Babi je dia tak ngap, maklumlah darurat katanya. Darurat ye, entahlah. Tanya iman masing2.

Jadi di mana kami makan?

Ada satu Japanese Restaurant, NO PORK tapi tiada tanda halal. Kami order saja hidangan berasaskan seafood. Lupa lah nama restoren tersebut. Awek Jepun yang served kami memang happening dan peramah hehehehe.

Banyak tahu pasal Malaysia walau masih belum pernah sampai Malaysia. Hati ambe berkata, agaknya atuk korang la yang datang Malaya potong kepala atuk aku..... LoL!!!


Tu dia, kami makan nasi goreng dan mee ape ntah namanya. Jauh datang tapi tetap pekena nasi goreng hehehehe.

Kalau hang pa nak tahu, warga dan keturunan Jepun memang ramai di Cairns. Pelanchong Jepun pun ramai, kedai2 milik warga Jepun pun banyak. Malahan sesetengah kedai turut menerima matawang Yen untuk diperdagangkan.

Ambe tak sempat nak tanya awek Jepun tadi, asal-usul Japanese di Cairns. Lapor punya pasal der, lepas chekik nasi goreng baru lega.

Ni nak kongsi sikit gambirun yang sempat kami snap pada hari pertama di Cairns;

Tipikal kedai2 di serata Australia machiam ginilah. 

Tradisi Aussie, asal petang je lepak2 bar minum beer.

Hotel Rydges, hampir saja dengan Pacific Cairns Hotel. Rate pun lebih kurang sama.

Pukies hehehehe. Kedai apa ntah, lupa dah memori 3 tahun yang lepas.

Sampai malam kami merayau. Hotel bajet dan rumah tumpangan pun banyak di Cairns. Tak perlu risau jika bajet anda sedikit terhad.

Ini makchik2 dan pakchik dari group anti-cancer buat persembahan kutip derma.

Hari pertama kami tak ada apa yang menarik sangatlah. Baru sampai check-in hotel, jalan2 chari makan dan explore The City of Cairns sikit2.

Esoknya dan hari2 berikutnya baru kami pulun sakan. Inshaa Allah jika ada masa ambe akan kongsikan di sini.

Chukuplah untuk hari ini, lapo la der. Nak gi lunch dulu, sat gi ambe sambung ye.

Roger and out!!!

Wednesday, 29 October 2014

Bercuti Ke Cairns, Queensland, Australia | Episod 01 : Perth Ke Cairns

As-Salam & Salam Sejahtera,

Kabare shobat2 rakan bloggers dan readers DSKB sekalian? Lama kita tidak ketemu kan di ruangan ini. Ambe, Alhamdulillah sehat sejahtera chuma tiada berita perchutian terkini untuk dilaporkan.

Kalau diperhalusi, tujuan utama DSKB diterbitkan adalah untuk berkongsi kisah dan maklumat berkaitan dunia perwisataan. Dulu2 memang keraplah ambe sekelamin dan sekeluarga berwisata ke sana sini. Tapi atas beberapa komitmen yang tidak dapat dielakkan maka epik perwisataan tersebut seakan terkubur begitu saja.

Blog pelanchongan dah jadi blog merapu meraban. Al-kisahnya kerna sudah lama tidak berjalan seperti dahulu. Tapi merapu meraban tak apalah janji DSKB tidak bersawang.

Sebelum itu, belum terlambat untuk ambe menguchapkan takziah kepada ahli keluarga para riders yang terkorban di Lebuhraya Karak baru2 ini.

Al-Fatihah buat arwah Hazalli Khalid, 33 tahun dan Md Nizam Hanapiah. Semoga roh kedua mereka ditempatkan dikalangan mereka yang beriman.

Tragedi tragis tersebut sedikit merobek minat ambe kepada bidang permotoran, minat yang baru mula mahu berchambah. Tapi bak kata arwah Hazalli dalam whatapps terakhirnya; "sakit dan mati itu pasti, bersedia dan redho ketentuan Ilahi".

Kalau sudah ajal, kemana pun kita lari sakaratul maut pasti mengejar. Maut itu pasti, kemalangan hanyalah sebab musabab. Tapi tanggungjawab kita juga untuk sentiasa menjaga keselamatan diri dan orang laen. Selebihnya tawakkal kepada Ilahi sajalah.

Berbalik kepada tajuk entry ini, Cairns?

Bila ambe ke Cairs, kata sudah kekeringan modal untuk berhuhahuha.

Relax brader, ambe pun segan nak chakap sebenarnya. 

Kisah epik perjalanan ambe ke Cairns ini berlaku kira2 3 tahun yang lampau. Tarikh perjalanan adalah dari 7-13 Oktober 2011. 

Nah amek ko, ngam2 3 tahun 1 bulan baru epik tersebut terpapar pada screen DSKB.

Awat amek masa bebenor? 

Hehehehe, masa tu ambe mana ada mula berblogging bagai lagi. Blog pun tak kenal lagi apa kebendanya masa tu. Blog DSKB hanya lahir pada tanggal April 2012.

Jadi memang lama lah terperam hikayat perchutian ambe ke Cairns.

Soooooo..... apa kejadah tetiba ambe nak throwback balik epik yang dah berkulat terperam tersebut?

Kamurang perasan tak?

Berapa banyak blog tempatan yang berkongsi kisah pengalaman berchuti ke Cairs? Kamurang chuba google tengok, tak banyak kan terutama yang berbahasa Melayu.

Kalau berchuti ke Australia mesti ramai yang terjah Perth, sebab dekat kut. Paling jauh pun Sydney atau Melbourne. Tang utara machiam tak ramai yang explore atau malas nak tulis kat blog.

Bersandarkan faktor tersebut, ambe throwback perchutian ke Cairns tersebut - ambe kongsi2 maklumat berkaitan tempat tinggal, tempat makan (halal) dan lokasi2 yang wajib dikunjungi jika ke Cairns.

Nak habaq juga, ambe ke Cairns atas tujuan lawatan kerja selama 7 hari. Lama gak tu, tapi memang tak puaslah lepak2 kat Cairns. Cairns memang lokasi yang marbeles untuk lepak2 makan angin.

Mesti ramai yang nak tahu berapa harga tiket untuk ke Cairns dari KLIA kan?

Mintak maap bebanyak, ambe tak dapek nak habaq. Sebabnya ambe ambil flight ke Cairns dari Perth.

Nape amek dari Perth dan bukannya dari KL?

Masa tu Perth tempat ambe menchari rejeki, dan menimba ilmu serta pengalaman. Pendek kata sebelum ini ambe bermastautin di Perth, jadi mamat Ostolia celup sebelum mengambil keputusan untuk kembali ke tanah air.

Yo mate!!!!

Penerbangan ke Cairns dari Perth mengambil masa kira2 4 jam 20 minit menggunakan perkhidmatan Jetstar. Jetstar merupakan salah satu syarikat penerbangan tambang murah di Australia, milik Qantas Airways. 

Qantas pun turut sama menawarkan khidmat penerbangan Perth-Cairns tapi pada kadar premium.

Anda bayangkan ginilah, Jetstar itu AirAsia dan Qantas itu MAS. Fahem?

Lagipula Qantas pada masa tersebut mengalami krisis seperti mana yang dialami oleh MAS sedikit masa lalu. Bukan terhempas tapi kapal terbang mereka selalu mengalami masalah teknikal. Sedikit sebanyak buat ambe gerun untuk terbang bersama mereka. 

Jetstar jugalah sudahnya menjadi pilihan hati.

4 jam 20 minit dari Perth ke Cairns merupakan direct flight. Ada juga yang akan transit di Melbourne selama 4 jam, jadi total hours dari Perth-Melbourne-Cairns akan jadi lebih kurang 10 jam 55 minit.

Sanggup ko?

Melainkan ko memang verangan nak lepak2 kat Melbourne selama 4 jam, baeklah ko amek saja direct flight.


Ehsan Google

Machiam inilah kapal terbang Jetstar yang ambe naik. Terlupa nak snap gambar kapal terbang milik Jetstar, naseb baek ada Uncle Google. Tema dia kaler oren, flight attendant pun pakai baju kaler oren. 

Paling ambe tak boleh lupa stewards yang duty semasa penerbangan Perth-Cairn. Bukan sebab dia hensem, tapi muka penuh parut jerawat, dan paling tak buleh hadam.... sutun ko. Pestaim ambe tengok mat salleh spesis sutun hehehehe.

Opsssss buka nak hina, cuma tak leh nak hadam. Kan kita tengok movie Hollywood hero2 hatta crook mat salleh semua macho2. Tapi bila nampak depan mata mat salleh ala2 sutun teghuih ambe rasa machiam nonton Maharaja Lawak Mega.


Ehsan Google

Urite kita throwback again kisah epik perjalanan ambe ke Cairns dari Perth. 

Ni kisah baru sampai Perth Airport, Terminal 3. Kiranya Terminal 3 Perth Airport khusus untuk kesemua penerbangan domestik Australia. Perth International Airport khusus untuk penerbangan antarabangsa. 

Lupa nak habaq kan, ambe bukan kembara solo tapi mem besar pun ikut sama ekekekeke. 

Nak tribute juga kepada BFF kami Miss Sharon. Minah Singapore ni BFF kami semasa menetap di Ostolia dulu. Kalau kami nak kemana-mana dialah yang bersusah payah hantar pi airport bagai. Bila turn dia pulak na berkelana, ambe la pulak jadi tukang anta ke airport. Give and take gitu!!!

#####krikkrikkrikkrikkrik#######

Tetiba teringat kisah lampau di perantauan. Bukan apa, teringat akan kenangan bersama rakan2 yang sama2 merantau. Walau masing2 berbeza agama, berbeza kewarganegaraan dan berbeza pendapat, tali persahabatan kekeadang boleh merungkai segala perbedaan tersebut.

Malaysian#Singaporean#Taiwanese#China#Pakistani#Bangladesh#SouthKorea#etc

######krikkrikkrikkrik########

Eh kat mana kita tadi?

Baru sampai T3 Perth Domestic Airport kan.

T3 Perth Domestic Airport tak adalah besau mana (3 tahun lepas). LCCT lagi mengancam, KLIA2 lagilah. Tapi den nak puji T3 Perth Airport satu je, tak nampak sesak machiam LCCT. Kedai2 memang tak banyak, para penumpang pun relax je tunggu penerbangan masing2.

Tak adalah huru hara machiam di LCCT. Riuh sana sini dah machiam pasar dah ambe rasa. Memang mat dan minah salleh chukup berdisiplin dalam soal privacy. Sembang pun perlahan-lahan tidak gegak gempita (tapi kalau dah mabok lihat sajalah). 

Satu lagi, selagi tiada pengumuman berkaitan penerbangan mereka, masing2 akan sabar menunggu di luar hall. Kalau kita nak serbu aje takut tertinggal flite. Tapi mat salleh ni semua selamber je relax walau waktu penerbangan kekadang sedikit delay kerana bilangan flite melebihi kapasiti airport pada waktu puncak.

Flite kami pada 7/10/11 jam 10 pagi. Ada la kena delayed sikit, dalam sejam jugalah lewat dari jadual asal. Tengok mat dan minah salleh relax je, kami pun buat2 relax. Tapi dalam hati chuak juga.

Sementara tunggu nombor penerbangan kami dipanggil, kami isi masa dengan lepak2 sambil makan kuachi. Ada kuachi ke kat Perth? Ala ngopi2 sikit, nak makan perut masih kenyang.

Lagipun memang dah makan kenyang2 kat rumah sebelum bertolak ke airport tadi. 4 jam 20 minit lama tu, perut pasti merenyam kalau tak makan awal2.

Memang Jetstar ada sediakan makanan vegetarian, tapi kena pre-booking awal2 lah. Kami memang plan tak nak makan kat atas tu. Cadangnya bila kapal terbang berlepas, ambe pun terus tidur dengan lenanya. Nak sampai Cairns baru buka mata balik hehehehe. Kalau tido tak ade lah terliur nak makan kat atas kapal terbang ye tak.

Best ke naik Jetstar, selesa ke?

Machiam naek Air Asia jugalah. Tapi masa tu Jetstar masih guna Boeing 737, la ni dah tukar Airbus kut.

Mat Salleh yang badan besar bagak elok je duduk, kita orang Asia kechil molek nak komplen apa ye tak?

Tapi serious ada orang kata seat Jestar sedikit luas berbanding Airasia. Ada butut ka, ambe tak perasan sangat.

As a teaser;

Pemandangan bandar Cairns dari hotel penginapan kami.

Nampak date pada penjuru kanan bawah gambirun tersebut?

Ekekekekekeke!!!

Ukielah, kita setop di sini dulu. Nak sambung wat keje ni. Esok ambe sambung lagi cerita epik perchutian kami ke Cairns.

Tungguuuuuuuuu!!!

Roger and out.

Thursday, 23 October 2014

ALE UTO - Trendy Membuta Tuli


ALE UTO - sensasi terkini dalam media2 sosial terutamanya dikalangan remaja muda-mudi. Tapi mutakhir ini khabarnya sensasi ALE UTO turut terjangkit pada ibu2, bapak2, atuk2 dan nenek2 yang perasan masih muda remaja.

Apa maksud ALE UTO?

Kunun2 nya ALE UTO bermaksud I LOVE YOU TOO....

Uik apa kejauh benor bunyinya!!! Tapi itulah kefahaman mereka2 yang suka sangat menggunakan ALE UTO, tanpa menyedari maksud sebenarnya telah tersasar jauh.

Antara yang chukup bangga ber'ALEUTO'.....


Bila ALE UTO versi minah Kelantan dah jadi viral, marka Kedah pun tak nak kalah sama.....


Agak2 depa berdua ni paham ke idok maksud sebenarnya ALE UTO?

Naseb baeklah masih ada yang prihatin - dikorek dan diselidik sedalam-dalamnya maksud ALE UTO yang kini menjadi kegilaan remaja sama ada di laman muka buku, WhatApps mahupun Telegram.

Rupa-rupanya ALE UTO bermaksud KEPALA BUTOH.

Apa itu KEPALA BUTOH?

Kepala butoh bermaksud kemaluan laki-laki, zakar ataupun pelir.

Hukallohhhhh..... nak cakap I LOVE YOU TOO dan jadi KEPALA BUTOH/ZAKAR/PELIR!!!

Maknanya depa ni selama ini duk mencharut sana sini. Kununnya trendy duk guna bahasa baru, rupanya duk canang pasai senjata lelaki ke hulu ke hilir.

Bayangkan jika anak2 uchapkan ALE UTO kepada ibubapa mereka, Mashaa Allah. Asalnya nak tunjukkan kasih sayang, rupanya duk charut mak bapak sendiri.

Inilah natijahnya bila jadi pak turut mak turut tanpa usul periksa. Entah sape la duk cipta ALE UTO, menyesatkan sungguh. Agenda nak jahanamkan anak2 Melayu beragama Islam?

Selain ALE UTO, perkataan laen yang sesuka suki digunakan oleh anak2 muda kita masa kini di laman muka buku adalah NOKHAROM.

NOKHAROM = ANAK HARAM!!!!

Apa ke bingitnya duk uchap NOKHAROM pada member2 muka buku? Kan ke duk nambah dosa kering je kat situ.

Naudzubillah.

Lepas ni apa lagi le agaknya yang munchul?

Nasihat ambe buat adek2, juga peringatan untuk diri sendiri sebenarnya. Berhati-hatilah dalam setiap tindakan. Dunia akhir zaman ini berbagai-bagai fitnah datang melanda kita umat Melayu beragama Islam secara khasnya, dan juga Muslimin Muslimat seluruh dunia amnya.

Fitnah ini melanda dari segenap penjuru, termasuklah melalui media2 sosial seperti mana ALE UTO ini. Nampak machiam bukan isu besar, tapi lihatlah kesannya pada masa kini, tanpa kita sedari rupanya  anak2 duk kepala butohkan mak bapak sendiri.

Itu belum lagi duk peluk chium anjing, kununnya nak berkasih sayang sesama makhluk Allah.

Hmmmmmm.... singkat sangatkah pemikiran umat akhir zaman ini?

Roger & out!!!

Tuesday, 14 October 2014

EXPLORASI BUKIT FRASER : LaYaN KoRNeR BuKiT FRaSeR

As-Salam & Salam Sejahtera,

Ad-hoc plan, tetiba teringin nak henjut naik Bukit Fraser. Tengok jam hampir 4 petang - sempat lagi ni. Tengok langit, mendung semachiam saja - apa kisah, hujan kalu kita berhenti berteduh.

Nekad terus capai riding gear, panaskan engine dan gerak sepantas kilat menuju Kuala Kubu Baru.

Ini kiranya kali ke-2 bawa FZ ambe ke Bukit Fraser. Pestaim dulu masa mula2 FZ keluaq kedai, terus henjut naik Fraser's. Masa tu masih guna tayar Kenda, punya la gayat nak kontrol muto. Ada rasa belut duk main geli2 kat tayar. 

Masa turun dari rumah, langit masih mendung2 manja gitu, sampai saja Kuala Kubu Baru hujan terus menchurah, amek ko. Terpaksa tumpang berteduh di Masjid Kuala Kubu - solat Asar teruslah.

Sejurus solat Asar hujan agak reda tapi masih merintik-rintik. Hujan machiam gini memang lambat nak berhenti, jadi redah sajalah. Chuma kena lebih berhati-hati sebab jalan agak lichin.

Pit perhentian yang pertama adalah Empangan Sungai Selangor;

Ini kali ke-2 FZ ambe berpeluang untuk bergambirun berlatar-belakangkan merchu tanda Empangan Sungai Selangor. Nak masuk dalam tak boleh kerana laluan ditutup, agaknya sebab hari Ahad. 

Memang berkabus atau lensa S3 yang berkabut? 

Paras air di Empangan Sungai Selangor masih tak berapa nak chun. Kesian warga Selangor/KL/Putrajaya. Moga2 catuan air tidak akan berulang dalam masa terdekat. Nak cebok pun berkira, nak jimat air punya pasal.

Pemandangan yang chukup chun. Hutan hujan tropika selepas hujan, berkabus dan mendamaikan. Khazanah alam ini agaknya sampai bila mampu kita pertahankan?

Biasanya ramai bikerz/riderz singgah sini tapi ari ni ambe sesorang saja. Maklumlah dah lewat petang, agaknya semua bikerz/riderz dah sedap layan selimut kat Fraser's tak pun tengah syiok duk layan pau Yik Mun. Ambe pula baru terhegeh-hegeh nak panjat Fraser's. Ilham lambat mai le katakan.

Next gerak ke Sungai Chiling dan santuari ikan air tawar pula. Sungai Chiling ni memang tempat untuk mandi-manda. Air dia sejuk dan nyaman, air bukit le katakan.

Tapi ambe tak mandi, main tinjau2 saja. Satunya sebab tak bawa baju mandi, keduanya kalau bawa pun malas ahhh nak tukar2 baju. Lagipun Fraser's belum sampai lagi ni, jam dah dekat kul 5.

Termenung kejap, sempat naik ke ni?

Ish datang rasa was2 la pulop. Apekejadah!!!!

Alang2 dah sampai henjut sajalah. On the way naik memang syiok, selekoh2 pendek, memang best layan. Tapi lutut tak boleh la nak cechah tar. Jalan lichin beb, kita korner sikit2 sudahlah.

Uik, sampai sini dah!!! Tak terasa beb.

Terserempak dengan geng2 Ninja dari Seremban. Kental depa ni, tayargolek dari Seremban, asah tayar kat Kuala Klawang, kemudian henjut Fraser's. 

Depa masa ni duk tunggu member lagi 2 orang tengah meleper kat Bentong. Muda2 lagi dah merasa pakai muto best. Ambe dah hujung 3series hanya mampu layan FZ saja, apa2 pun Alhamdulillah.

Lepas depa semua menyambung kembali tunggangan, ambo pun follow sama jauh dari belakang. Nak follow dekat2 segan ahhhhh, lagipun memang tak mampu nak follow pun ekekekeke. Bukan setakat makan asap, nak chium asap pun tak sempat.

Bagusnya la ni, nak naik ke puncak Fraser's Hill tak perlu tunggu giliran dah. Kalau dulu, ada masa2 tertentu kita buleh naik dan turun, sebab hanya guna satu laluan. Bila dah ada laluan berasingan untuk naik dan turun, banyak masa dapat dijimatkan.

Kat ataih memang wajib singgah menara jam Bukit Fraser's. Sekali nak selfie, tut tut tut bunyi bateri dah weak. Lupa nak off data rupanya, S3 ambe lately kalau on data mesti makan bateri. Nak minta kena setting le tu. Nak lepak minum hot choc pun tak best sebab sesorang. Jadi hanya mundar mandir tanpa arah.

Lagi pun tak boleh lama kat ataih tu sebab hari makin gelap. On the way turun ambe follow buntut Isuzu Dimax. Seram wei kalau turun sorang2 dikala Maghrib hampir menjelang. Nasib baik kat belakang ambe pun ada Storm sebijik, kira ambe jadi sandwich. 

Lega rasa hati bila dah sampai Kuala Kubu Baru. Pin-pin Storm belakang ambe bagi horn sambil angkat tangan. TQ sebab sudi jadi penyepit.

Dari Kuala Kubu Baru tak menyinggah mana dah, pulas minyak teghuih balik rumah mandi ayaq panas. Legaaaaaaa!!!!

Pin-pin..... Roger and out!!!

TOYOTA VIOS : Major Service Toyota Vios [80,000 km] Di Toyota Service Centre

As-Salam & Salam Sejahtera,

Kesinambungan dari entry terdahulu (sila klik) berkaitan major service Toyota Vios di Toyota Service Center. 

Major service ini dilakukan ke atas Toyota Vios yang telah mencecah perjalanan sejauh 80,000 km.

Antara kerja2 yang dijalankan adalah penukaran engine oil, brake fluid, automatic transmission fluid, air filter, spark plug, coolant dan fuel filter.

Kos keseluruhan yang dikenakan adalah RM1180.55, berdarah hidung!!!!!


Inilah rupa-paras fuel filter Toyota Vios yang katanya wajib ditukar setelah mencapai 80,000 km perjalanan. Harganya RM443.85 termasuk labour charge dan government tax. Ambe masih simpan fuel filter lama kut2 ada yang nak, nampak machiam masih ok.


Ambe dari awal memang guna Toyota Genuine Motor Oil, semi synthetic dengan harga RM107/4L. Manual kata kena tukar setiap 5000 km tapi lately ambe selalu lajak sampai 7000 km.


Brake fluid Dot3, harganya RM14.90 sebotol. Tapi Toyota Vios perlukan sebotol lebih. Ada balance lagi bawa balik untuk top-up kalau tetiba level brake fluid berkurang. Brake fluid ikut manual perlu ditukar setiap 40,000 km.


Gear automatic kena jaga betul2. Sebaiknya setiap 20,000 km tukar automatic transmission fluid. ATF Toyota harganya RM182.40/4L. Tak habis pun 4L, simpan untuk top-up. Berguna bukan sahaja untuk Toyota Vios ambe tapi juga Yamaha FZ.


Toyota Injector Cleaner, asal hantar Toyota Service Centre untuk periodic service depa mesti sumbat injector cleaner dalam tangki minyak. Harga RM45.40 sebotol. Orang kata tak isi pun tak pa, kalau isi boleh kurangkan kerak dalam enjin.

Lain2 barang tak sempat nak snap seperti air filter dan beraneka jenis gasket.

Memang berdarah hidung kalu hantar kereta untuk servis di Toyota Service Centre. Harganya agak mahal, sebab itu ada yang lebih suka hantar kereta ke bengkel2 biasa, cuma kena lebih berhati-hati dengan penggunaan minyak Made in China dan spare parts tiruan.

Roger and out!!!

Friday, 10 October 2014

Servis [80,000 km] Toyota Vios Di Toyota Service Centre

As-Salam dan Salam Sejahtera,

Ambe mula menggunakan Toyota Vios mulai Julai 2012. Pengalaman selama 2 tahun menggunapakai model ini, amatlah memuaskan hati. Tidak pernah meragam Alhamdulillah [maklumlah kereta first hand], pemanduan yang agak selesa [opkoz tak selazat Camry] dan paling penting, jimat minyak [Ron 95 dah naik 2 posen pulok doh].

Sepanjang 2 tahun ini juga regular service setiap 5000 km ambe lakukan di authorised Toyota Service Centre. Sakit jugalah kos menyelenggara jika dilakukan di Toyota Service Centre, namun terpaksa juga semata-mata menjaga kelayakan warranty yang masih berbaki [2 tahun atau mileage 100,000 km, mana2 yang terdahulu].

Bila dipikiyor-pikiyor, kos menyelenggara jadi lebih mahal berbanding harga kereta itu sendiri. Memang memelihara kereta ini mahal ongkosnya tapi kereta juga sudah seakan satu keperluan asas, lebih2 lagi jika sudah berkeluarga.

Dua hari sebelum Aidil Adha baru2 ini, ambe ada hantar Toyota Vios ambe ke Toyota Service Centre. Mileage telah mencapai 80,000 km. Jika dirujuk kepada MaxCheck Periodic Maintenance Service, ini merupakan major service [Maxcheck Advance Plus].

Major service untuk model Toyota Vios menurut manual perlu dilakukan setiap 80,000 km. Selain daripada engine oil dan oil filter yang sememangnya perlu ditukar setiap 5000 km, segala jenis fluids dan coolant juga perlu diganti setelah bacaan odometer mencapai 80,000. Selain daripada itu, air filter dan spark plug turut ditukar baru. 

Paling hazab adalah fuel filter, menurut manual perlu ditukar setiap 80,000 km dan penukaran fuel filter ini memakan kos yang agak besar dan sedikit mengambil masa.

Disebabkan itu, anggaran masa sekitar 3.5 - 4 jam diperlukan untuk menyelenggara Toyota Vios yang telah mencapai jarak perjalanan 80,000 km.

Berikut adalah butiran kerja yang dilakukan termasuk ongkos;

1. Engine oil, semi synthetic brand Toyota [ditukar setiap 5000 km menurut manual] - RM107/4 liter. Ambe dapat discount RM16.69, jadi hanya perlu bayar RM90.31

2. Oil filter, ditukar setiap kali anda menukar EO [kira2 setiap 5000 km jika anda menggunakan EO semi synthetic] - 1 unit x RM30.70

3. Drain plug gasket, juga ditukar apabila anda menukar EO - 1 unit x RM1.80

4. Air filter - 1 unit x RM85.00

5. Spark plug - 4 unit x RM8.60 = 34.40

6. Brake fluid Dot3G - 2 botol x RM14.90 = RM29.80

7. ATF atau minyak gear automatik - RM182.40/4 liter

8. Super Long Life Coolant - RM86.90/4 liter

9. Gasket radiator - 1 unit x RM2.90

10. Petrol injector cleaner - RM45.50

11. Window washer - RM2.30/30 ml

12. Labour charges untuk Maxcheck Advance Plus - RM136.50

13. Tax [6%] ke atas labour charges - RM8.19

Jadi kos keseluruhan [item 1-13] = RM736.70

Chopppppp.... itu belum selesai lagi. Habaq tadi kan, fuel filter pun kena tukaq bila odometer dah capai 80,000 km.

Antara barangan dan kos yang terlibat dalam penukaran fuel filter;

1. Ring O - 2 unit x RM7.20 = RM14.40
2. Ring O - 1 unit x RM8.40
3. Gasket, fuel suction - 1 unit x RM7.40
4. Fuel filter - 1 unit x RM379.80
5. Labour charges - RM 32.50
6. Tax (6%) ke atas labour charges - RM1.95

Kos keseluruhan penukaran fuel filter = RM443.85

Bil keseluruhan = RM736.70 + RM443.85 = RM1180.55

Hamek ko, seribu lebih. Nganga jap, kejap sajalah nganga sebab memang dah kena habaq awal2 itulah kos servis Toyota Vios yang telah mencapai jarak perjalanan 80,000 km

Memang mahal gile kan?

Persoalannya, perlu sangat ka keluarkan kos sampai sebegitu rupa? Kalau tanya Toyota Service Centre, memanglah depa kata perlu, dah depa niaga dan untung kat depa.

Kita pengguna ni machiam mana?

Ambe ada tinjau banyak blog dan forum dalam menchari pendapat berkenaan perkara ini. Ada yang kata perlu dan ada yang kata tak perlu.

Hujah mereka yang kata perlu, kebanyakkannya untuk preventive maintenance. Mudah kata sebagai pencegahan awal dari berlakunya sebarang kerosakkan di masa hadapan. Ada juga yang buat semata-mata nak pelihara 'warranty period', machiam ambe le jugak. Kena buat sebab kereta masih dalam warranty, kut2 lepas ni nak malang ada jadi apa2 boleh claim tanpa banyak songeh dari pihak Toyota.

Mereka yang kata tak perlu pula berhujah, Toyota Service Centre ini orang meniaga dan nak untung, kekadang benda tak perlu pun dimasuk sama. Contohnya window washer dan petrol injector cleaner. Tak tambah pun takpe, tak adalah kesan sangat. Taruk saja air paip sekadar nak clearkan cermin hadapan.

Fuel filter pun ada yang kata tak perlu follow sangat manual Toyota. Katanya ada yang dah cechah 100,000 km lebih, fuel filter tak pernah ditukaq dan tak ada benda berlaku pun. Selagi fuel filter tak hitam legam, balun sajalah.

Tapi machiam mana kome tahu fuel filter belum hitam, kan benda tu dalam enjin?

Jadi perlu follow manual ke tak perlu ni? Masing2 ada hujah yang ternyata ada kebenarannya.

Ambe sendiri, memang ambe follow manual dan tukaq semua yang disyorkan - satunya sebagai preventive action dan keduanya supaya 'warranty' yang bersisa masih boleh sahlaku.

Anda pula machiam mana?

Roger and out!!!