Wednesday, 26 June 2013

Wordless Wednesday - Langkawi

Source: Google Image

Gedik nak ke Langkawi makin menjadi-jadi.... ini tak puas lepak Krabi punya pasal le ni. 

Sebelum terjah kita study dulu map Langkawi.... senang nak plan mana nak pergi dulu dan mana yang kemudian. Tengok dalam map macam tak besar mana pun.... pendek kata sehari dah boleh kaver satu pulau.... agaknyalah!!!

Nanti balik dari Langkawi ambo buat field report untuk tatapan semua.... babai!!!!

Tuesday, 25 June 2013

@ Bukit Beruntung Golf and Country Resort

16/6/13
Pada suatu pagi Ahad yang hening......

QM: Bila kita mau pigi mandi hotel? 
Ambo: Nape.... (sambil layan i-pad)
QM: Lama suda bah kita ndak mandi tolam.....
Ambo: Errrrrrrr..... (tengah cari alasan paling strategik....)
QM: Buleh la baiiii..... kita mandi tolam
Ambo: Ok..... ok.... (mana nak pergi ni der....)

Ada yang mengidam nak mandi kolam le pulop..... bila dicongak2 dah berbulan ambo tak bawa MHD dan QM untuk mandi-manda kat mana2 swimming pool. Bukan apa, budak berdua ni mudah benor dapat selsema dan hidung berair kalau lama berendam dalam air.

Baju renang yang baru beli masa nak ke Terengganu dulu pun dah lama terperap dalam wardrobe..... ambo kasi sembunyi shantek2 nak bagi MHD dan QM lupa pasal swimming pool.

Alih2 pagi ni terpacul pula ayat nak pergi swimming..... ok no hal der tapi masalahnya nak swimming kat mana?

Sekali ada hamba Allah sahabat ambo cadangkan beramai-ramai ke Bukit Beruntung Golf and Country Resort untuk swimming secara berjemaah.... kat sana bukan setakat ada swimming pool..... siap lengkap dengan pusat bowling, lapangan golf, gym dan kemudahan rekreasi yang lain. 

Kesemuanya terbuka kepada public kecuali gym dan golf kalau tak silap..... tolong betulkan kalau ambo salah.

Peraturan nak swimming di Bukit Beruntung Golf and Country Resort tak adalah ketat mana.... contohnya tak ada pula yang melarang kalau ada yang mandi tanpa baju renang yang sepatutnya. Tapi makanan luar tak dibenarkan bawa masuk.....

Kalau lihat pada picca di bawah, kaunter kaler merah tu tempat beli tiket.... sebelahnya pula ada satu cafe kecil jual makanan ringan dan minuman.....



Sebelum terjun kolam kena bayar tol dulu ye anak2.... dewasa RM15 dan kanak2 bawah 12 tahun RM10.....


Kemudian staff bagi pelekat.... kena lilit kat tangan. Baru boleh beza sape yang bayar dan sape yang curi2 masuk.... huhuhu


Khabarnya swimming pool di Bukit Beruntung Golf and Country Resort baru dinaik taraf.... bila dinaik taraf harga masuk pun diupgrade sama. Mari kita lihat apa kemudahan yang ada....


Ada penambahan papan gelungsur.... katanya baru dipasang awal tahun 2013.

Dari sudut yang lain pula.... swimming pool utama terbahagi dua.... section kanak2 + dewasa yang tak berapa nak handal berenang dan satu section lagi khusus untuk dewasa yang superb skills berenangnya.....



MHD dan QM dah teruja sakan nak terjun kolam..... tunggu dulu anak2...... kita salin baju dulu!!!!! Tempat persalinan lengkap dengan rain shower dan tandas...... nampak usang, agaknya masih dalam perancangan untuk dinaik taraf......



Masa kami ke sana, ada nampak locker untuk simpan barang sebelah changing room. Tapi tak pasti berapa kos sewa locker.... kami slumber letak barangan dan beg tepi kolam je.... sambil berenang sambil jeling beg......



Diingatkan juga kanak2 bawah 12 tahun hanya dibenarkan berenang di bawah pengawasan ibu bapa.... sila pantau anak2 kecil anda yer..... p/s: kalau mak bapak pun tak pandai berenang cam ner der?



Lagipun sepanjang ambo di sana, tak ada nampak pula lifeguard bertugas.....



Jadi tugas pemantauan anak2 kecil 100 persen tanggungjawab parents..... contohnya ibubapa mithali di bawah ni..... p/s: sebagai ganjaran, wajah anda berdua terpilih menghiasi blog Si Ketam Batu.... hehehe.......



Hep budak..... nape swimming sesorang ni, mak pak hang mana?



Sape yang ada baby boleh berenang kat sini.... air paras lutut je pun....



Pada yang berkemahiran berenang tahap dewa boleh lepak kat kolam hujung.... memang dalam.... amat sesuai untuk terjun tiruk dan prektis terjun gaya helang menyambar......



Ok guys.... ambo nak berenang dulu..... nak hajaq MHD dan QM berenang gaya kura2 jantan mencari pasangan.....

Dua jam kemudian.......

MHD & QM: Kami lapar bahhhhh!!!!
Ambo: Daddy pon!!!!!
Ambo: Mommy.... jom kita naik..... kita isi perut dulu!!!!!!!!!!!!!!

Swimming memang buat perut rasa kebuloq..... cepat2 bilas badan dan salin baju.... macam anak hayam kami semua bergegas ke cafe cari makan. Sekali atas meja penuh dengan junk foods..... mana nak kenyang......



Nak tak nak bedal jugalah cekedis dan nasib baik ada seketul sandwich..... bolehlah buat alas perut. 

Kat depan tempat jual tiket dan makanan tu ada kerusi meja untuk lepak2..... boleh jadi port legakan otot lepas penat swimming.

Anak2 yang energetic boleh sambung main kat playground.... shuhhhhh!!!! pergi main jauh2 ye anak2..... mak2 hayam nak bergossip..... huhuhu



Nama bukan main..... children playground..... tapi cenonet je pon benda yang boleh bebudak tu main....



Kalau anak2 minat haiwan.... sebelah playground ada mini petting farm..... FARM...... tengok nama macam berekar2 luasnya tapi alahai......



Ada ayam tiga pat ekor..... burung dua tiga pasangan..... dan bawahnya kalau anda nampak ada guinea pig kaler putih.....

MHD: Daddy.... kita main bowling?
Ambo: Huh..... tak puas2 lagi?
MHD & QM: Nak main bowling!!!!!!
Ambo: Dah nak masuk Maghrib ni.... minggu depan kita datang lagi
QM: Jangan lupa aaaaaaaaaa!!!!!
Ambo: Ye lahhhhhh!!!!!

23/6/13
Weekend berikutnya ambo & family repeat lagi ke Bukit Beruntung Golf and Country Resort - berenang kejap kemudian layan main bowling.... arena bowling kat sini memang terbuka kepada public.



Melangkah masuk ke arena..... ambo nampak benda ni..... apakah?



Rupanya ada member India kita kawen..... ada KOLAM - bukan kolam mandi yer hadeq2 - KOLAM tu salah satu seni kaum India yang diturunkan dari satu generasi ke satu generasi dimana beras berwarna ditaburkan mengikut corak tertentu. Contohnya masa majlis member kita ni, KOLAM dia bentuk burung merak - creative sungguh......

Apa2 pun.... tahniah la der...... selamat pengantin baru!!!! Selamat berjuang.... hati2 hunus keris, jangan salah tikam sudah la der..... huhuhu.....

Opssssss..... 

Mari main bowling...... mari main bowling......



Q-Bowl Bukit Beruntung..... 12 lane sedia menunggu pencabar. Ambo dan rombongan layan 2 lane saja.... main pun satu game..... sebab dah petang sangat. Satu game + 2 lanes + 4 players + sewa 4 pasang kasut + sepasang stokin = RM30++

Weekend tapi tak ramai pengunjung.... bagus sebab tak perlu menunggu untuk main....



Kami yang dewasa ni tak main mana pun..... lebih kepada pemerhati. MHD dan QM yang layan lebih.....

Puan Murah Guru sedang menurunkan ilmu jurus baling bola bowling gaya itik menyudu.......



Tengah konsentrate nak praktik jurus itik menyudu.....



Gaya itik menyudu ada dah.... tapi macam nak ke longkang je bola tu der?



Pening kepaler memikirkan balingan yang tak berapa nak menjadi........



Penonton setia kepada mak2 hayam yang sedang beraksi..... huhuhu. Ada yang sampai tepuk dahi.....



Tak puas hati main..... MHD dan QM mintak main satu game lagi.... satu game saja ye anak2!!!!! Satu game + satu lane + 2 players = RM10......

Shantek saja nak start game kedua..... azan Maghrib berkumandang. Ya Allah..... lalai sungguh hambaMu ini.....

Alhamdulillah Q-Bowl ada kemudahan surau..... bapak2 hayam undur diri untuk solat Maghrib dulu.......

Usai menunaikan kewajipan kepada Pencipta, tengok MHD dan QM masih rancak hayun bola bowling.....

Owh yeah..... STRIKE!!!!!!!



MHD & QM: Nak main 1 game lagi!!!!
Ambo: Huhhhhhhh?

Hokeylah anak2..... cukup-cukup...... next time. La ni masa untuk balik rehat, tidur awal sebab esok sekolah. 

Dah main 2 game masih ada yang muncung tak puas main..... huhuhu...... 

Tunggu sajalah korang dah ada duit sendiri nanti..... masa tu main la puas2...... hahahahaha!!!!!

Trip Ke Krabi 2013 - Part XIII: Tentatif dan Bajet

Entry terkini berkaitan percutian ke Krabi. Hampir sebulan juga nak habiskan field report ke Krabi. Ni entry paling last, nak kongsi dengan readers berkaitan tentatif/bajet ambo dan rombongan Cik Kiah ke Krabi, senang nak rujuk nanti kalau ada yang nak repeat!!!

Ambo mulakan dengan tentatif dulu. Ikut waktu Krabi, lebih kuranglah;

Hari Pertama (29/5/13)
  • 7.30 am   -   Tiba di Krabi International Airport 
  • 8.30 am   -   Check-in Amorn Mansion Hotel
  • 9.30 am   -   Sarapan di Salameeyah 2
  • 10.30 am -   Tour sekitar Ao Nang naik tuk2
  • 12 pm      -   Free and easy
  • 2 pm        -   Elephant Trekking
  • 4.30 pm   -   Free and easy
  • 7.30 pm   -   Dinner @ Lemon Restaurant
  • 9 pm        -   Jalan2 sekitar Ao Nang

Hari Ke-2 (30/5/13)
  • 8.30 am   -   Phi-phi Islands Tour (9 am - 4 pm)
  • 5 pm        -   Free and easy
  • 7.30 pm   -   Dinner @ Bersenang-senang Cafe
  • 8.30 pm   -   Jalan2 sekitar Aonang (tak jemu2.....)

Hari Ke-3 (31/5/13)
  • 8.30 am   -   Sarapan di Salameeyah 2
  • 9.30 am   -   Krabi Fisheries Research Center
  • 10.30 am -   Fossil Beach
  • 12.30 pm -   Solat Jumaat
  • 2 pm        -   Free and easy
  • 6 pm        -   Krabi Nite Market (6 pm - 9 pm)
  • 10 pm      -   Dinner @ Bersenang-senang Cafe
  • 11 pm      -   Massage

Hari Ke-4 (1/6/13)
  • 4 am        -   Check-out dan bertolak ke Krabi Airport
  • 7.30 am   -   Boarding
  • 10 am      -   Drive balik rumah tido

Anggaran kasar perbelanjaan di Krabi;

Tours 
  • Elephant Trekking = 650 baht
  • Phi-phi Island = 1000 baht
  • Krabi Nite Market = 300 baht
  • Tambang tuk2 pusing Ao Nang = 350 baht kongsi 3 orang = 116 baht satu kepala
  • Tambang tuk2 pergi-balik ke Fossil Beach = 800 baht kongsi 3 orang = 267 baht satu kepala
  • Tiket masuk ke Fossil Beach = 200 baht

Massage
  • Foot massage with hot oil = 250 baht
  • Foot scrub = 200 baht
  • Half body massage = 150 baht

Taxi
  • Krabi International Airport ke Ao Nang = 600 baht kongsi 3 orang = 200 baht satu kepala
  • Aonang ke Krabi International Airport = 600 baht kongsi 3 orang = 200 baht satu kepala

Hotel & Flite
  • Amorn Mansion 1800 baht untuk 3 malam kongsi 2 orang = 900 baht satu kepala untuk 3 malam
  • Air Asia tambang pergi balik = RM415

Total bajet untuk satu kepala selama 4D3N = 8583 baht ~ RM858.30 satu kepala

Anggaran kasar perbelanjaan tak termasuk makan minum sebab harganya bergantung kepada jenis kedai makan dan apa yang anda order. Machiam ambo dan rombongan Cik Kiah hanya makan di kedai2 golongan marhain sahaja. 

Sekali lunch kat Salameeyah 2 (nasi + sayur + satu @ 2 lauk + minuman) sekitar 5-6 hengget. Kalau dinner kat Lemon Resto, harga dia dah macam restoran tom yam kat KL dah!!! 

Nak murah untuk beli minuman @ keperluan diri, sila singgah 7E. Harga barang kat 7E Thailand jauh lebih murah berbanding Malaysia. Agaknya 7E kat sana dah macam kedai runcit kat Malaysia dah, merata ada 7E. 


Apa lagi nak sembang pasal Krabi..... rasanya semua dah masuk sini dah. Ambo Wassalamu dulu entry berkaitan Krabi. Kita sambung nanti dengan travelogue yang lain pula, Inshaa Allah.

p/s: Langkawi..... I'm cumminggggggggggggggggggggg!!!!!!!!!!

Monday, 24 June 2013

Trip Ke Krabi 2013 - Part XII: Amorn Mansion Review


Amorn Mansion
310 Moo 2, Ao Nang Soi 6
Krabi, Thailand.
Phone: +66 7569 5652
Email: amorn_mansion@hotmail.com

Rate per nite: THB600 (booking.com, May 2013)


Location: Kedudukkan Amorn Mansion memang strategik der... dekat dengan Aonang Beach, McD tak halal, CIMB Bank, masjid.... semuanya by walking distance. Tapi dari jalan besar nak ke hotel kena menapak naik bukit sikit.... 

Facilities: Nak terjun tiruk memang mustahil der.... sebab Amorn Mansion tak de swimming pool. Spa halal pun tak ada, spa haram apatah lagi. Memang basic sangat dia punya facilities.... yang ada cuma small cafe (menu pun basic yang amat tapi HALAL - owner hotel Muslim Thai), laundry service, minimal room service (bukan 24 jam) dan ada wifi. Nak sewa motor dan pakej tour pun ada.

Kalau anda perlu apa2 sewaktu menginap di Amorn Mansion, roger saja receptionist bertugas atau mana2 staff hotel..... mereka memang mesra alam dan sedia berkhidmat untuk anda....


Meh sini ambo bawa anda semua tinjau keadaan bilik.... standard room.... 15 x 15 kaki dia punya keluasan.

Bilik 202..... sarang ambo dan pasangan untuk 4D3N di Krabi...


Sebelum renyuk cadar tu semua kita snap piccas dulu.... tapi ambo hampa der, sebab tuala kat katil tu tak ada bentuk gajah!!!!


Kalau amik bilik standard, memang tingkap dia kecil yang amat macam picca kat atas.... bukan masalah besar kan?

Walau TV bukan flat-screen tapi dia punya channels.... tak daya ambo nak layan.... ada small fridge... tapi tak ada safety box, kalau terdesak sangat nak guna safety box kena contact reception.


Orang kata kebersihan toilet kat Thailand memang superb.... betul ke?


Memang betul la der.... walau sekadar hotel bajet, toilet kat Amorn Mansion memang terjaga rapi kebersihannya. Ada pili paip lagi tu.... senang nak bersuci.... hehehehe

Amenities memang basic sangat tapi dengan 600 baht semalaman, kira ok dah tu.....


Paling best dia punya wifi.... memang laju giler dan sudah termasuk dalam harga bilik. Jadi sila online sampai lebam.....


CCTV pun sedia terpasang bagi tujuan keselamatan pengunjung.....

Memang puas hati ambo menginap kat sini.... harga pun berpatutan. Tapi bergantung juga kepada tujuan anda ke Krabi. Kalau untuk honeymoon sampai tahap tak keluar bilik, rasanya Amorn Mansion tak berapa nak sesuai sangat. Tapi kalau sekadar nak cari tempat untuk lelap mata selepas seharian bergelut dengan tours.... Amorn Mansion memang pilihan yang tepat.

Wednesday, 12 June 2013

Trip Ke Krabi 2013 - Part XI: Krabi Nite Market, PU Body Massage & Krabi Finale

Hari Ke-3 Malam Last, 31/5/2013
Malam terakhir sebelum Krabi kami tinggalkan..... ambo and the gang mengunjungi Krabi Nite Market yang heboh kat web sebagai destinasi wajib kunjung kalau berwisata ke Krabi..... pasar malam pun boleh jadi tarikan pelancong!!!!! 

Info umum, Krabi Nite Market hanya dibuka pada hari Jumaat, Sabtu dan Ahad sahaja. Hari2 lain memang ditutup. Nak ke Krabi Nite Market kalau dari Aonang boleh naik tuk-tuk atau songthaew sahaja. Tunggu saja tuk-tuk atau songthaew kat mana2 bus stop sekitar Aonang.

Macam ambo buat kerja senang, booking saja tour ke Krabi Nite Market melalui hotel tempat ambo menginap, Amorn Mansion. Kena 300 baht satu kepala, meliputi pengangkutan pergi dan balik.... jemput dari hotel jam 6 pm dan hangkut balik jam 9 pm.


Ini van travel agent yang bawa kami ke Krabi Nite Market.... luas dan selesa....


Kebetulan satu van semua orang Malaysia dan satu pasangan dari Singapore..... bolehlah buat modal sembang2 sebelum sampai. Dari Anong ke Krabi dalam setengah jam saja, tak jauh mana pon....

Apa ada di Krabi Nite Market? Penuhnya dengan gerai makanan dan cenderamata.... memang tujuannya lebih kepada tarikan turis...

Menariknya, kanak2 sekolah turut dilibatkan sama.... contohnya untuk melukis.... asah bakat juga peluang untuk tambah duit poket....


Boleh tahan karya budak2 Siam ni.....


Tak pandai melukis boleh tunjuk bakat main muzik ye adek2.....


Orang kata pasar malam Krabi juga syurga makanan.... macam2 ada katanya tapi ambo nampak macam pasar malam kat Malaysia je pon layaknya.....

Ada jual ayam goreng.....


Seafood pun hado....


Udang ni nampak mantop tapi ambo tak beli.....


Mulanya nak ngap yang ni tapi tak de tanda halal toyyiban.....


Ini memang sah2 tak halal....


Hati2.... sila baca sebelum order..... huhuhu



Ini ambo ngap.... 20 baht saja....


Kebab Siam.... nampak menyelerakan.....


Orang kalau ke Krabi mesti nak cuba pancake, tapi ambo jangankan nak makan, pandang pun tak ada selera....



Kat Malaysia ambo tak pernah jumpa orang jual telur puyuh kat pasar malam sebagai snack....



Nasi goreng dah biasa sangat dah!!!!!



Bila dahaga boleh singgah beli juice limau.... fresh dari ladang!!!!



Fruits cocktail pun ada..... beraneka buah dicampur bersama kemudian dikisar menjadi juice!!!! Fuhhhhhh nyaman...... kena pulak kalau siap dicampur dengan dadih sekali.....



Kepada peminat ice-cream boleh cuba ice-cream goreng!!!! Aik..... ice cream pun siap goreng...... macam mana tu?



Eh!!!! Apa ni? Nampak comel je..... agar2 kot yang digubah menjadi pelbagai bentuk yang menarik. Nak cuba tapi tak ada tanda halal la pulop......


Habis bab makanan.... kita tinjau sobenier pula. Murah kata orang, ambo tak pasti sebab tak tanya pun harganya.... datang sini untuk cuci mata saja....

Fridge magnet 39 baht satu.... murah ke?



Key chain special.... boleh ukir dan decorate ikut selera masing2....



Peminat hiasan kaca boleh singgah sini.... hasil botol2 yang dikitar semula.... bagus untuk pelestarian alam maya.....



Nak buat T-shirt screen pun boleh..... maknanya anda bawa t-shirt sendiri kemudian ada orang tolong decorate t-shirt anda.... dia lekapkan kotak empat segi yang ada corak tertentu pada t-shirt.... biasanya I Love Krabi, I Love Thailand..... kemudian dia sapu dengan cat ke apa.... pewarna mudah kata....



Harganya untuk sehelai t-shirt....



Karikatur pun sesuai jadik sobenier what...... sobenier untuk diri sendiri.... tak pun tukar suka sama suka dengan gelpren/boipren...



T-shirt metal pun hado...... adek ipar ambo minat t-shirt gini tapi lupa sat pasal mamat ni masa gi Krabi......keh keh keh



Ada yang beli selipar kalerful sebagai sobenier tak?



Opsssssss...... terkandid le pulop!!!!!



Kat tengah2 pasar malam Krabi ni ada disediakan banyak meja dan kerusi..... tempat makan2 sambil lepak2. Bukan lepak kosong je, siap ada persembahan pentas. Nyanyian ada, lawak jenaka ada, sketsa, tari menari..... pendek kata macam2 hado.....



Lingua franca bahasa Siamlah.... sepatah harem amno tak faham.... tengok pada simbol macam kempen jauhi rokok.....



Satu lagi trademark pasar malam Krabi...... brader kita ni.....



Brader kita ni akan berdiri tegak tak bergerak-gerak...... bermeditasi katanya...... kemudian pengunjung boleh conteng badan dia dengan cat..... dah conteng tu huluq2 la sekupang dua.... bukan conteng free ye adeq2......



Bila tengok piccas yang ambo letak kat sini.... apa pandangan anda, berbaloi tak datang sini? Hehehehehe...... pada ambo Krabi Nite Market tak ada beza pun dengan pasar malam kat hujung kampung ambo. Pasar malam kat Bandar Baru Bangi lagi meriah der.....

Tapi bak kata orang..... alang2 dah sampai Krabi, kita lawat jugalah pasar malam dia. Tak datang tak tahu kan keadaan dia.... baik tengok dengan mata kepala sendiri dari dengar atau baca blog orang lain.

Total ambo belanja 20 baht je kat sini.... beli fishball untuk alas perut. Sobenier tak beli.... makan minum lain pun tak.... huhuhu

Sebab tak ada apa sangat (pada pandangan mata kepala ambolah.... lain orang lain seleranya.....), awal2 lagi ambo dan rombongan Cik Kiah dah tercegat depan 7E tunggu van datang jemput untuk balik semula ke Aonang. Masalahnya jam 9 pm baru dia datang..... tengok jam baru jam 8 pm der......

Couple dari Singapore yang bersama-sama lagi haru...... sejam sampai dah nak balik Aonang semula..... pasar malam Setapak lagi happening katanya..... hehehehe

Cut the story short....... bila balik Aonang baru terasa happening balik. Singgah Bersenang-senang Resto dulu untuk makan malam....



Lepas makan.... sayang pula nak terus balik bilik..... malam masih muda der...... Esok dah nak balik KL, kita enjoy dulu der malam terakhir kat Krabi.

Tapi nak gi mana? Nak lepak Cabaret Show rasa macam tak masuk akal pulop dengan rombongan Cik Kiah bagai..... last2 pusing2 pekan Aonang untuk beli sobenier kalau ada yang berkenan. Tapi sampai ke sudah satu sobenier pun ambo tak beli..... alasan nak kena repeat Krabi tu!!!!!

Pikiaq punya pikiaq cuba try test massage kat sini pun ok juga.... Pu Body Scrub and Massage...



Cik Kiah semua nak amik body scrub bagai...... ambo cadangnya nak lepak2 sambil buat foot massage. Apa2 pun kena cuci kaki dulu.... bukan cuci sendiri tapi ada staff yang tolong cucikan....



Macit kat atas ni yang urut kaki ambo.... 200 baht sejam. Skill urut dia ni boleh tahan. Lepas urut sejam terus rasa ringan kaki. Skill UPSALE dia pon boleh tahan.... mula massage kaki biasa je, dia suruh ambo upgrade urut kaki dengan minyak panas.... kena tambah 50 baht.

Kemudian dia minta ambo layan foot scrub pula.... menyeringai ambo kegelian. Dah kena charge 200 baht lagi.....



Tak cukup lagi.... dia buka mulut suruh ambo ambil half body massage. Uik.... yang ambo mengikut je ni pe hal? Kan dah kenaaaaaaaaa......... tambah lagi 150 baht. Total bil dah jadi 600 baht (foot massage with hot oil + foot scrub + half body massage)!!!! Convert duit Malaysia dalam RM60..... murah tu, mana nak dapat kat KL.....

Selesai ambo dan rombongan Cik Kiah massage bagai, tengok jam dah 1 am. Uik.... lamanya kat dalam..... kedai lain semua dah tutup. Bergegaslah kami menapak balik hotel.... nak kemas beg lagi.... mana nak tido lagi..... esok jam 4 am Si Mad dah datang jemput untuk ke airport.

Ni nak citer satu eksiden.... masa kami nak balik hotel lepas mengurut tu.... berselisih dengan sorang nyah ni..... nyah Siam der.... dalam samar2 tengah malam nampak dia meliuk-liuk bak sotong kena goreng. Shantek tak shantek mana, tapi putih melepak jugalah. 

Entah kat mana sengetnya, sekali dilondehkan baju dan tunjuk tetek kat kami. Selambak der..... cup C juga lah teteknya. Tak sempat ambo nak snap piccas.....nasib baik dia londeh baju dan bukan seluar..... huhuhu!!!!!

p/s: sampai ke sudah kami tak dapat tangkap apa motip dia tunjuk tetek!!!!!!



Hari Ke-4, 1/6/2013
Akhirnya percutian hebat (ayat poyo semata.....) kami Krabi sampai ke penghujung. Tepat jam 4 am Mad dah terpacak depan Amorn Mansion dengan Toyota Hilux (ini alasan dia caj 600 baht) untuk hangkut kami ke airport.

Flite kami jam 7.55 am tapi kami saja datang awal. Pintu airport belum buka kami dah terpacak, kiranya antara orang terawal tiba. Kiosk check-in siap2.... kemudian pusing2 airport Krabi yang tak besar mana....

Amik piccas....



Kaunter Thai AirAsia....



Bersilat le pulop.....



Flite semua tak ada delay.... ON TIME dan tak ada yang kena tinggal sebab chicken pox..... huhuhu

Tepat 10.15 am waktu Malaysia selamat mendarat di LCCT.... pesawat kami kaler kuning  kunyit der.....



Sebelum tinggalkan LCCT, kami brunch dulu......



Maka tamatlah field report percutian kami ke Krabi dari 29/5/13 sehingga 1/6/13.

Inshaa Allah kalau sempat, N3 berkaitan itinerary dan bajet akan menyusul untuk panduan semua. 

Babai.......