Saturday, 29 October 2016

PeLaN PaSCaBaYaR CELCOM FIRST TeRBaRu DaRi CeLCoM


SMS dari Celcom pagi tadi;

RM0 You have been upgraded to new FIRST Gold ! Enjoy 10GB weekday internet plus 10GB weekend internet, unlimited calls to all networks and more with the same monthly fee. T&C

Pelan asal FIRST Gold adalah 5GB weekday internet plus 5GB weekend internet. Kini kuota internet tersebut telah dinaikkan menjadi double !

Tanpa sebarang pertambahan kos !

Senyum lebar hingga ke telinga !

Tapi aku bukan pengguna internet tegar pun. Kekadang kuota asal pun tak habis. Nasib baik boleh bring forward kuota internet yang tak habis ke bulan berikutnya.

Bagus untuk kaki online atau yang buat biz online.

Macam aku, rasa nak downgrade pun ada !

FIRST GOLD INTERNET PLAN

  • 20 GB monthly internet
  • Unlimited calls to all networks
  • Unlimited WhatsApp and WeChat
  • 1+5 family plan
  • Unlimited Yonder music


Selain dari FIRST Gold, pelan pascabayar lain pun turut sama dinaiktaraf. 

FIRST Platinum diupgrade kepada 60GB, juga dengan harga asal RM150 sebulan.

FIRST PLATINUM INTERNET PLAN

  • 60 GB monthly internet
  • Unlimited calls and SMS to all networks
  • Unlimited WhatsApp and WeChat
  • 1+5 family plan
  • Unlimited access to iflix for 12 months
  • Premium privileges


Diperkenalkan juga pelan pascabayar baru iaitu FIRST Gold Plus, 40GB sebulan hanya dengan RM98 !

FIRST GOLD PLUS INTERNET PLAN

  • 40 GB monthly internet
  • Unlimited calls to all networks
  • Unlimited WhatsApp and WeChat
  • 1+5 family plan
  • Unlimited Yonder music


Jadi, sila kunjungi mana-mana rangkaian Celcom berdekatan anda jika berminat. Bagi pelanggan Celcom sedia ada, anda tidak perlu berbuat apa-apa, pelan anda akan dinaiktaraf secara automatik.

Jom surfing sampai lebam !

Details sila layari Celcom

- Ketam Batu -

16 comments:

  1. RM80 sebulan dgn 20gb data? Setahu saya, kan first gold 80 cuma ade 10gb data sahaja ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. 10GB weekdays and 10GB weekend.

      Delete
    2. tapi kadang kadang line dia ada masalah sikit xtau apa sebab terutama selepas hajan tau..minta memperbaiki masalah ni

      Delete
    3. so far sy pakai celcom, x de ape masalah pun hujan ke ribut ke petir ke elok jek haha lagipun celcom dah upgrade tower dorg kan ape lagi yg u x puas hati?

      Delete
    4. honestly, aku xpernah menghadapi masalah ni. hujan akn menjejaskan line ke? nilah kali pertama aku dengar org kata camtu. pelik betol

      Delete
  2. aikk takkan x mentioned ape yg ade kat plan tu? mcm offer lain ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. semua org nak suapkan, parah la ko ni haha. pegi tgk kat website dia ape yg dorg offer. tapi first platinum syok ade itflix hihi.

      Delete
    2. dah refer dr official website. walaopun dah stop carry forward feature, tp ade feature baharu iaitu anygb feature. pengguna cuma tambah nilai sebanyak rm10 dpt gabungkan data biasa dan weekend data ke dlm 1 serta tiada masa tetapan.

      Delete
  3. xde lagi carry forward data, macam mana nak habiskan 20gb internet data tu..kalau xhabis macam bazir saja

    ReplyDelete
    Replies
    1. i pun tak perasan dah tak ada carry forward data ! memang burn la data yang tak habis bulan lepas. in my case, memang guna semaximum mungkin sbb kerja mmg perlu internet.

      Delete
    2. eh? dah xder carry forward dah? tapi i memang akn guna sampai habis jugak nampaknye i upgrade first gold i yg 10gb jadi 20gb je la haha tapi 10gb pun tak cukup bagi i memang 20gb mesti kasi abes i pun buat kerja pakai data internet then connect to laptop je..

      Delete
    3. tapi nasuhar tahar, klu u connect data ke laptop better pakai first gold plus ke first platinum ke sbbnye data lagi byk sedangkan sy pun pakai first gold plus connect kat laptop pun macam x ckup hehehe tapi itu je yg sy mampu pakai aje ler

      Delete
    4. betul, kalau buat mobil hotspot memang rasa sekejap sangat habis 20GB

      Delete
    5. betol kata. klo aku ade internet data yg begitu banyak ni, aku xyah asyik pergi ke cafe yg ade wifi untuk buat assignment dah! blh buat kat hostel dgn selesa.. syok betol!

      Delete
    6. Yup, dulu masa masih 10 GB memang tiap bulan aku kena carry forward sebab kurang guna internet. Tapi kerja sekarang boleh kata 24 jam kena online, 20 GB pun dah rasa tak cukup ! Mana lagi anak2 suka layan youtube !

      Delete