Friday, 4 July 2014

Kanak-kanak 4 Tahun Ditikam Bapa Saudara Mengamuk

Tikam anak saudara sendiri yang baru berusia 4 tahun gara-gara gagal mendapatkan bantuan kewangan dari Jabatan Kebajikan Masyarakat, ganah mu gu!!!

Kejadian di Jalan Bayam, Kota Bharu itu menyebabkan Mohamad Danish Aidid Yahaya, 4 tahun cedera ringan pada pinggang kiri dan kanan. Keadaannya dilaporkan stabil setelah mendapat rawatan di Hospital Raja Perempuan Zainab II.

Kejadian dikatakan berpunca setelah bapa saudara kanak2 terbabit yang berusia 44 tahun mendapati wang berjumlah RM60 yang merupakan bantuan kewangan dari JKM masih belum diterima. Ini menyebabkan lelaki tersebut naik darah lalu berlari ke dapur rumah mangsa, ambil pisau pemotong sayur lalu menikam anak saudaranya pada pinggang kiri dan kanan.

What The F, kata Tok Sidang Simpang Ampat. Brutal betul brader kita ni, kurang oksigen dan glucose agaknya, maklumlah Ramadhan!!!! Itu yang baran makin tak terkawal. Cehhhhh, patutnya Ramadhan menjurus ke arah yang lebih baik, ini makin baran, ape cer ni der?

Namun laporan yang diceduk dari Harian Metro masih kurang maklumat. Jadi sukar untuk kita buat kesimpulan punca sebenar. Tak dapat RM60, tikam anak buah, ada bau ikan busuklah kata Ketua Kampung Binjai.

Persoalannya;

Brader kita ni pesakit mental kah? Bahaya ni dibiarkan berkeliaran tanpa rawatan yang sepatutnya.

Kenapa Jabatan Kebajikan Masyarakat belum keluarkan bantuan RM60 tersebut? Ini pun jika benar bantuan tersebut akan masuk pada masa dan waktu yang dijangka oleh suspek.

Bantuan RM60 tersebut milik siapa sebenarnya, ibu mangsa atau suspek? Kalau milik suspek kenapa tanya ibu mangsa yang baru balik dari  bank? Haaaaaaa......

Ibu mangsa ada berhutang dengan suspek kah lalu mangsa yang menjadi mangsa? Mangsa menjadi mangsa...... apa punya ayat daaaaa!!!!!

Banyak betul fakta yang boleh dispekulasikan ni. Ibu mangsa, suspek dan JKM..... siapa dalang sebenar? CSI.... CSI!!!!!!

Sumber: Harian Metro Online.

Nasib baik Allah masing panjangkan usia budak ni, Alhamdulillah. Kalau tak memang haru biru la, dah la baru berpuasa seminggu. Sat gi nak sambut Aidilfitri. Nyatanya, suspek merengkuklah dalam lokap sepanjang Ramadhan, beraya nanti pun pasti dalam lokap.

Donia..... donia. Apa nak jadi daaaaaa!!!!!

Roger and out!!!

No comments:

Post a Comment