Thursday, 23 October 2014

ALE UTO - Trendy Membuta Tuli


ALE UTO - sensasi terkini dalam media2 sosial terutamanya dikalangan remaja muda-mudi. Tapi mutakhir ini khabarnya sensasi ALE UTO turut terjangkit pada ibu2, bapak2, atuk2 dan nenek2 yang perasan masih muda remaja.

Apa maksud ALE UTO?

Kunun2 nya ALE UTO bermaksud I LOVE YOU TOO....

Uik apa kejauh benor bunyinya!!! Tapi itulah kefahaman mereka2 yang suka sangat menggunakan ALE UTO, tanpa menyedari maksud sebenarnya telah tersasar jauh.

Antara yang chukup bangga ber'ALEUTO'.....


Bila ALE UTO versi minah Kelantan dah jadi viral, marka Kedah pun tak nak kalah sama.....


Agak2 depa berdua ni paham ke idok maksud sebenarnya ALE UTO?

Naseb baeklah masih ada yang prihatin - dikorek dan diselidik sedalam-dalamnya maksud ALE UTO yang kini menjadi kegilaan remaja sama ada di laman muka buku, WhatApps mahupun Telegram.

Rupa-rupanya ALE UTO bermaksud KEPALA BUTOH.

Apa itu KEPALA BUTOH?

Kepala butoh bermaksud kemaluan laki-laki, zakar ataupun pelir.

Hukallohhhhh..... nak cakap I LOVE YOU TOO dan jadi KEPALA BUTOH/ZAKAR/PELIR!!!

Maknanya depa ni selama ini duk mencharut sana sini. Kununnya trendy duk guna bahasa baru, rupanya duk canang pasai senjata lelaki ke hulu ke hilir.

Bayangkan jika anak2 uchapkan ALE UTO kepada ibubapa mereka, Mashaa Allah. Asalnya nak tunjukkan kasih sayang, rupanya duk charut mak bapak sendiri.

Inilah natijahnya bila jadi pak turut mak turut tanpa usul periksa. Entah sape la duk cipta ALE UTO, menyesatkan sungguh. Agenda nak jahanamkan anak2 Melayu beragama Islam?

Selain ALE UTO, perkataan laen yang sesuka suki digunakan oleh anak2 muda kita masa kini di laman muka buku adalah NOKHAROM.

NOKHAROM = ANAK HARAM!!!!

Apa ke bingitnya duk uchap NOKHAROM pada member2 muka buku? Kan ke duk nambah dosa kering je kat situ.

Naudzubillah.

Lepas ni apa lagi le agaknya yang munchul?

Nasihat ambe buat adek2, juga peringatan untuk diri sendiri sebenarnya. Berhati-hatilah dalam setiap tindakan. Dunia akhir zaman ini berbagai-bagai fitnah datang melanda kita umat Melayu beragama Islam secara khasnya, dan juga Muslimin Muslimat seluruh dunia amnya.

Fitnah ini melanda dari segenap penjuru, termasuklah melalui media2 sosial seperti mana ALE UTO ini. Nampak machiam bukan isu besar, tapi lihatlah kesannya pada masa kini, tanpa kita sedari rupanya  anak2 duk kepala butohkan mak bapak sendiri.

Itu belum lagi duk peluk chium anjing, kununnya nak berkasih sayang sesama makhluk Allah.

Hmmmmmm.... singkat sangatkah pemikiran umat akhir zaman ini?

Roger & out!!!

No comments:

Post a Comment