Wednesday, 29 January 2014

Bercuti Ke Sabah 2013/2014: D'Lengkuas Kota Kinabalu, Sabah..... Wajib Datang Makan Kalau Kami Ke Kota Kinabalu!!!

D'Lengkuas...... nama pun dah tangkap leleh der!!! 

Apa ke bondo nyer D'Lengkuas tu? 

Ianya bukan tempat berwisata tau tapi tempat makan-makan. Restoran yang menyajikan masakan asli Kelantan. Owner pun memang anak jati Kelantan tapi mungkin sudah lama menetap di Sabah bah!!!

Sedap sangat ke makanan kat D'Lengkuas der?

Ontah lah... ambo nak kata sodap karang selera kita berbeza-beza ye tak? Tapi dia punya menu dan taste memang kena  sangatlah dengan halwa tekak ambo.

Itu yang buat kalau turun KK saja mesti singgah di D'Lengkuas, biasanya untuk lunch... paling chokia pun untuk minum petang.

Ambo tepek picca sikit untuk memberi sedikit gambaran berkaitan D'Lengkuas.....

Ini belum masuk waktu lunch hour ni.... kalau time umat opis keluar makan, beratur lah jawabnya.

Ini baru sikit... ada banyak lagi lauk pauk.... shodap!!!. Kalau tengah kebuluq rasa machiam semua mau terkam.

Gulai kawah di D'Lengkuas memang power, bertambah nasik dibuatnya.

Tak mo makan nasi putih boleh choba nasi kerabu D'Lengkuas... shodap atau tidak ambo sendiri pon masih belum menchoba.

Apa machiam? Ada terkecuq ayaq liuq?

Kat mana D'Lengkuas ni der?

Lokasinya di Sembulan, lebih tepat lagi Grace Court.... ada dua tiga restoran sekitar situ tapi hanya D'Lengkuas yang selalu ambo singgah.

Choba la der.... mana la tau kena dengan selera anda semua!!!

Selamat menjamu selera..... roger & out!!!

2 comments:

  1. MEME SEDAP PUN AMBO SOKMO MAKE SITU....TERBAIIKKKK

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang thorbaek!!!! TQVM sudi singgah sini :)

      Delete