Wednesday, 17 September 2014

JoM MaKaN : Burger King @ Restoran Jejantas Sungai BulohTekak bercitarasa nusantara seperti ambo ini sememangnya amat sukar untuk menerima menu2 berunsur kebaratan. Hatta fast food sekali pun, kalau dah teringin sangat baru jamah, itu pun boleh bilang dengan jari dalam setahun.

Tapi berbeza dengan anak2, semuanya kaki fast food. Kejap2 KepC, kekadang Mekdi, malam tadi meroyan nak Pizza Hut. Suke bebenor makan benda yang penuh dengan pengawet ni nohhhhh!!!!

Jadi ada sekali tu masa lalu Restoran Jejantas Sg Buloh, ambo sekeluarga sesaja singgah, sebab ada yang nak terkuchil. Lepas tu jalan2 sekejap tengok2 kedai, sekali ada pulak yang kata lapo. Lapo je manjang ko ni nohhhhh!!!!

Usha2 moh kita chube Burger King - maklumlah masa tu kecoh duk kata Mekdi sapot Israel hehehehe. Order untuk bebudak kenit berdua saja, burger dan fried ciken. Mak bapak budak chuma order milo panas buat penyegar badan.

Pestaim pekena Burger King, perghhhhh lazat juga nohhhh dia punya fried ciken. Tak ada rasa pengawet dan tak masin sangat machiam KepC.

Tak tau lah sedap tu sebab sememangnya sedap, atau sedap sebab pow lunch set bebudak kenit - munchung je sebab tangan kami tak henti2 duk chubit ayam milik depa hehehehe.

Nak mai lagi ka pekena Burger King tanya anak2.....

Mak pak memang suka tapi tak leh selalu la ye anak2. Fast food mana2 pun memang ada pengawet. Tak baguih untuk kesihatan ye nohhhhh!!!!

Roger & out.

No comments:

Post a Comment