Monday, 27 May 2013

Trip Ke Krabi 2013 - Part I: Flight & Hotel

Lagi dua hari ambo akan ke Krabi - orang lain dah ke bulan ambo baru nak sexcited ke Krabi. Ketinggalan kapal angkasa sungguh.... hehehehe. 

Ambo ke sana naik apa? Macam biasalah amik teksi Uncle Tony Fernandez.... booked sebulan yang lepas. Dapat tiket atas nama promosi tapi tak murah mana pun.... RM415 return untuk satu kepala. Total RM1245 - return tixs untuk 3 orang.

Orang kata kalau nak murah kena booking setahun awal.... macam ambo manalah sempat nak booking awal macam tu sekali. Nak adjust cuti pun sikit punya hazab.... kalau nak plan setahun awal memang tak jalan punyalah.



Penginapan untuk 4D3N pula ambo amik Amorn Mansion. Tempah melalui Booking.com, dapat rate THB600 semalaman. Jadi total THB 3600 untuk dua bilik standard tanpa breakfast. Kira murah dah tu kot sebab sekarang ni low season.



Aktiviti kat sana - kalau ada rezeki nak amik tour ke Phi Phi Island, 4 Island Tour, naik gajah + main ATV.... itu pun kalau keadaan cuaca mengizinkan. Ada ahli rombongan kepingin sangat nak visit gua yang banyak ukiran ***tutttttt**** (apa daaaaaa.... original ada depan mata lagi mo tengok yang tiruan.... kah kah kah!!!!)

Nanti apa2 cerita berkaitan ambo update dalam N3 seterusnya. Bye....

p/s: Lusa dah nak fly tapi keje kat opis masih tunggang langgang!!!!

No comments:

Post a Comment