Tuesday, 30 April 2013

@ Cheh Specialist Centre Tg Malim

Ini kali ke-2 dah muscle bahu ambo terkehel.... ** muscle boleh terkehel ke?**.... tempat yang sama belah kanan. Masa first taim dulu ambo telan Panadol Extend Alhamdulillah hilang rasa ngilu.... tapi seken taim macam tak ada kesan pula. 

Badan ambo dah kalis Panadol ke @ nak kena naikkan dosage? Teringat ambo akan beberapa article berkaitan bahaya paracetamol/panadol.... tak amik, sakit bahu ambo makin menjadi2, kalau amik nanti bak kata orang kampong ambo ada side effects pula.

Tetiba memori ambo terimbau rias wajah Dr Cheh ***kechingsssssss**. Ambo dulu kalau klinik lain tak berapa nak serasi dengan penyakit ambo, memang Klinik Cheh ambo tuju......


Lokasi Cheh Specialist Centre hanya bersebelahan dengan stesen bas Tg Malim, depannya ada satu parking berbumbung tapi kini dah jadi tempat untuk orang berjualan.


Tu dia rupa paras Dr Cheh dan staff2 dia... memang mesra alam  semuanya.


Nak focus pada clinic hours sebenarnya... sebagai panduan. Nak baca yang selebihnya pun ok juga.


Ambo peratikan mana2 premis Taiko Cina mesti ada benda ni... kira macam azimat le kot ye.... nak bagi masyukkkkk.

Ambo kalau jumpa Dr Cheh memang suka sangat. Bukan apa dia ni jenis mesra alam.... cara sembang pun cara orang lama banyak pengalaman. Suka bagi nasihat dan panduan pada pelanggan yang tak berapa nak tua macam ambo ni.

Masa dia dok ketuk2 bahu ambo, pusing kepala ambo kiri dan kanan, ketuk2 kepala lutut ambo (yang ni ambo musykil.... sakit bahu kenapa periksa kepala lutut.....), mulutnya berbuih dok sembang.... hahahahaha. 

Isunya pasal masyarakat Cina generasi baru.... sibuk dengan gadjets, hiburan, enjoy sana enjoy sini (rasanya sama je kot dengan ethnic lain....). Katanya.... Dr Cheh la kata.... orang Cina sekarang manjakan sangat anak2 dengan kemewahan..... kalau dulu kaya macam mana pun mak bapak tapi dengan anak2 memang kedekut tahap tangkai jering taik idung masin kecuali untuk tujuan pendidikan.

Bila dikenang2 balik kata2 Dr Cheh ada betulnya juga.... ada bagusnya sesekali taik idung masin dengan MHD & QM, bagi maika rasa macam mana susahnya hidup.... susahnya nak dapat sesuatu yang kita suka kecuali dengan cara berusaha hasil penat lelah sendiri.... ***muhasabah diri***

Back to my muscle pain..... Alhamdulillah lepas telan obat yang dibekalkan oleh Dr Cheh beransur baik. Boleh lena tidur dan nak bangun dari tilam pun dah tak rasa ngilu sangat. Nak elok lagi kena p masat agaknya....... ***kechingsssss****

4 comments: