Friday, 18 January 2013

Vegrow ~ produk kesihatan untuk lelaki

Vegrow, merupakan produk gantian kepada Spring Return yang dikatakan telah dihentikan pengeluarannya. Ia dikeluarkan oleh syarikat tempatan, True Prolife khusus bagi kesihatan fizikal dan dalaman lelaki. 

Vegrow 10 kapsul (RM90-100), ada juga produk untuk 30 kapsul (RM280-320)

Komposisi utamanya terdiri dari campuran herba yang berfungsi untuk melancarkan aliran darah secara amnya, serta menambah ketegangan dan ereksi zakar secara khususnya. Antara herba yang terkandung di dalam setiap kapsul Vegrow adalah:

Eucommia ulmoides -  herba yang berasal dari Tanah Besar China ini dikenali juga sebagai Du Zhong digunakan secara meluas dalam Perubatan Tradisional China sejak ribuan tahun yang lampau. Dipercayai herba ini mengandungi kandungan anti-oksida yang tinggi, menstabilkan tekanan darah bagi mereka yang mengalami masalah tekanan darah tinggi, membuang toksik yang terkumpul di dalam ginjal serta hati, dan paling utama dikatakan mampu mengatasi masalah zakar layu @ erectile dysfunction.

Eucommia - Ihsan Wikipedia

Cynomorium songaricum - dikenali juga sebagai 'herbs of longevity'. Ia tumbuh dikawasan gurun yang mempunyai suhu yang melampau dan benihnya hanya bercambah sekali dalam setahun, hayatnya cuma 14 hari sebelum benihnya kembali berhibernasi. Fungsi utama herba ini adalah untuk mengatasi masalah mati pucuk dikalangan lelaki dan juga meningkatkan libido bagi wanita. 

Cynomorium songaricum - Ihsan msiaedu.com

Ganoderma lucidum - nama lainnya adalah Lingzhi. Ia mengandungi triterpenes yang mempunyai struktur molekul yang hampir sama dengan hormon steroid. Justeru itu Lingzhi diburu sebagai salah satu tonik untuk kesejahteraan hubungan suami isteri. Ramai yang kurang sedar, Lingzhi juga amat bermanafaat dalam menurunkan kandungan gula dalam darah, menstabilkan tekanan darah serta kolesterol dan mampu menghalang penularan beberapa jenis barah.

Ganoderma lucidum @ Lingzhi - Ihsan Wikipedia

Cinnamomum cassia - pengamal perubatan tradisional mendakwa herba ini membantu memulihkan lemah syahwat @ mati pucuk, merendahkan tekanan darah serta kandungan gula dalam badan walaupun belum ada bukti saintifik untuk menyokong fakta ini. Agensi kesihatan Eropah mengeluarkan amaran akan kandungan toksin yang dipanggil coumarin dalam herba ini, pengambilannya hendaklah dikurangkan atau dihentikan terus. Pandangan ini disangkal oleh pengamal perubatan tradisional China. Jika anda berminat, sila google konsep Ying & Yang dalam amalan tradisi perubatan China. Mengikut konsep ini, komposisi beracun mampu menjadi penawar jika digunakan bersama bahan2 lain.... Wallahuallam.

Cinnamomum cassia - Ihsan Wikipedia

Codonopsis pilosula - tumbuhan herba berbunga ini sering dijadikan sebagai pengganti kepada ginseng kerana harganya yang jauh lebih rendah dan khasiatnya hampir menyamai ginseng. Selain membantu melancarkan aliran darah (sudah semestinya berkait rapat dengan  kemampuan zakar untu menegang lebih hebat.... ), herba ini bermanafaat dalam mengembalikan kecergasan badan (badan cergas zakar pun keras... hehehehe), mengatasi masalah kurang selera makan, mengurangkan asid dalam perut, membantu proses penghadaman dan lain2 lagi.

Codonopsis pilosula - Ihsan Wikipedia

Glycyrrhiza uralensis - rasanya yang manis, menyebabkan herba ini sering digunakan sebagai bahan tambah untuk mengurangkan rasa pahit tonik2 tradisional. Namun khasiat utamanya adalah mengatasi masalah stress/tekanan @ memberi rasa tenang (sudah tenang baru seronok berjimak ye tak? huhuhuhu....) serta membantu melancarkan aliran darah.

Glycyrrhiza uralensis - Ihsan Wikipedia

Testimoni En. Seman Bin Dulas (rakan sekerja saya)
Secara peribadinya saya berkesempatan mencuba produk ini.... dan kesannya amat mengkagumkan. Ereksi menjadi lebih padat, waktu pagi zakar saya yang bangun dahulu, pancutan mani saya makin hebat.... malahan lepas pancut pun masih keras terpacak.... hehehe

Testimoni Puan Mazidah Binti Kareem
Sejak cik abang saya menggunakan Vegrow... awal2 lagi dah ajak masuk tidur, malah bangun esok pagi mintak lagi... lagi dan lagi.... hikhikhik.....

Testimoni oleh saya sendiri
Saya amat menyokong testimoni oleh En. Seman Bin Dulas... kahkahkah....

Disclaimer: Penulis tidak bertanggungjawab di atas segala musibah atau kerugian yang ditanggung oleh pembaca susulan pengambilan produk Vegrow. Apa yang ditulis hanyalah pandangan peribadi Si Ketam Batu dan artikel ini bukan artikel berbayar oleh pengeluar Vegrow (kalau nak bagi komisyen Si Ketam Batu terima je... ngeh3)

No comments:

Post a Comment